top of page

Ilma-vesilämpöpumppujen ongelmat; yleisimmät ongelmat ja niiden ratkaisut

Tässä tekstissä pureudumme ilma-vesilämpöpumppuihin ja niiden yleisimpiin ongelmiin. Olemme erikoistuneet ilma-vesilämpöpumppujen asennukseen ja huoltoon, ja haluaisimme jakaa kokemuksiamme. Käsittelemme tässä artikkelissa joitakin tavallisimpia ongelmia, joita markkinassa on tullut vastaan ja niiden ratkaisuja.

1. Alimitoitus ja tehon riittämättömyys


Yksi yleinen ongelma on se, että ilma-vesilämpöpumppu on alimitoitettu eli liian pienitehoinen verrattuna lämmitettävään tilaan. Tämä voi johtaa siihen, että laite ei kykene tarjoamaan riittävää lämpöä kovilla pakkasilla. Ratkaisuna tähän on tarkka asiantuntijan tekemä mitoitus, joka varmistaa, että valitsemme oikean kokoisen pumpun tilaasi.


Syy väärään laitetehoon voi olla osaamattomuudessa tai liian kovassa halussa saada tehtyä kauppa. Pienitehoinen laitteisto on halvempi ja näinollen helpompi myydä asiakkaalle.


Laitteiston tehossa on huomioitava kaksi eri tehoa. Ulkoyksikön tuottama teho ja laitteiston sähkövastuksen teho.2. Väärin tehty asennus ja väärät asetukset


Toinen yleinen ongelma liittyy asennukseen ja pumpun asetuksiin. Huonolaatuinen asennus tai väärät asetukset voivat johtaa tehon menetykseen ja jopa laitteen vikaantumiseen. Ammattitaitoinen asentaja varmistaa oikean asennuksen ja optimoi asetukset, jotta laite toimii tehokkaasti ja pitkäikäisesti.


3. Meluongelmat


Joissakin tapauksissa on tullut valituksia pumppujen aiheuttamasta melusta. Tämä voi johtua väärästä sijoituksesta tai valitusta mallista, joka on äänekäs. Asiantunteva asennus ja oikea pumpun valinta auttavat vähentämään meluongelmia.


Ulko- ja sisäyksikön välinen etäisyys voi olla pitkäkin, mutta tietyn etäisyyden jälkeen (yleensä 15m) joudutaan järjestelmään lisäämään kylmäainetta. Tämä on silti pieni hinta siitä, että asumismukavuus säilyy hyvällä tasolla.


Esitteissä kerrotaan pumpun aihettama ääni desibeleissä. Tarkista, että onko mittaus tapahtunut 1 m vai 3 m päässä ulkoyksiköstä, jotta saat oikeanlaisen kuvan äänitasosta.4. Ulkoyksikön Jäätyminen


Monobloc-mallien käyttäjille voi olla haasteena ulkoyksikön jäätyminen, erityisesti sähkökatkojen aikana tai kiertovesipumpun hajoamisen seurauksena.


Split-mallit jäätyvät harvoin. Ilma-vesilämpöpumppu sulattaa itsensä automaattisesti sopivin väliajoin varmistaen häiriöttämän toiminnan. Mikäli tämä sulatustoiminta estetään esimerkiksi riittämättömällä vesikierrolla, niin jäätyminen voi tapahtua.


Asiantuntijamme varmistavat , että jäätyminen ei aiheuta ongelmia ja että järjestelmä toimii kylmissä olosuhteissa.


5. Sulatusvesien hallinta


Sulatusveden hallinta on keskeinen osa pumppujen toimivuutta. Riittämätön sulatusveden ohjaus voi johtaa jääkimpaleiden muodostumiseen laitteen alle, mikä voi haitata sen toimintaa. Asiantuntijamme voivat varmistaa, että sulatusvesi johdetaan asianmukaisesti pois.

Yhteenvetona voimme todeta, että ilma-vesilämpöpumpuissa on ajoittain ongelmia (aivan kuten kaikissa ihmisen tekemissä laitteissa), mutta niitä voidaan välttää ammattitaitoisella asennuksella ja tarpeenmukaisella laitteistolla. Jos kohtaat näitä ongelmia tai kaipaat apua, älä epäröi ottaa yhteyttä yritykseemme.


Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään ilma-vesilämpöpumppujen yleisimpiä ongelmia ja niiden ratkaisuja. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai kaipaat lisätietoa, ota yhteyttä meihin. Kiitos, että luet blogiamme.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page