top of page

Kuinka paljon VILP kuluttaa sähköä?

Päivitetty: 24. lokak. 2022


Esittelemme kaksi esimerkkiä. Toisessa saavutettiin 60% ja toisessa 53% säästö. Jätä yhteystietosi ao. painikkeen kautta, mikäli olet kiinnostunut saamaan tarjouksen. Olemme yhteydessä 24h kuluessa (arkisin).



Nykyään suurin osa öljylämmityksestä luopujista valitsee uudeksi lämmitysmuodokseen ilma-vesilämpöpumpun. Tutkimme tässä kirjoituksessa, minkä verran ilma-vesilämpöpumppu on kuluttanut sähköä vuodessa ja verrataan sitä talon aikaisempaan kulutukseen.


Sähkövastuksen ja ulkoyksikön energiankulutusta ei ole eritelty. Oikein mitoitettu ulkoyksikkö tarvitsee ja käyttää kovimpien pakkasten aikaan sähkövastusta avukseen. Tätä ei kannata säikähtää. Voit miettiä, että kuinka monena päivänä loppujen lopuksi on pakkasta enemmän kuin -20 astetta. Ja silloinkin energiaa kuluu vain saman verran kuin öljylämmityksellä tai suoralla sähköllä koko ajan.

Alla kaksi esimerkkiä. Ensimmäinen on lattialämmitystalo, jossa saadaan aina paremmat tulokset. Toinen on mahdollisesti huonoin mahdollinen esimerkki, koska vanha talo ja korkeat menoveden lämpötilat eivät ole lämpöpumpulle optimaaliset. Silti säästö on hyvä!


VILP lämmityskulut


Esimerkki 1.


Talo rakennettu 2000-luvun alussa. Lämmönjako vesikiertoinen lattialämmitys. 2 kerrosta, pinta-ala noin 200m2

Aikaisempi lämmitysmuoto sähkölämmitys massavaraajalla. Energiankulutus lämmitykseen ja käyttöveteen 18 309kwh.


Asennettiin Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu. (PUD-SWM80YAA ulkoyksikkö ja EHST20D-YM9D sisäyksikkö)


Sen jälkeen energiankulutus lämmitykseen ja käyttöveteen 7 276kwh.


Säästö 60%



Esimerkki 2.


Talo rakennettu 1955, aikalailla alkuperäisessä kunnossaan eristyksien osalta. Pinta-ala n. 200m2, kolme kerrosta. Lämmönjako pattereilla (alkuperäiset).


Aikaisemmin öljynkulutus n. 3000l.


Asennettiin Mitsubishi Electric PUD-SWM80YAA ulkoyksikkö ja EHST20D-YM9D sisäyksikkö joulukuussa 2020.

Nykyinen energiankulutus lämmityksen ja käyttöveden osalta (loppuvuosi arvioitu) n. 12 000kw. Öljylämmityksellä n. 25 500 kwh. *

Säästö energiankulutuksessa 53%.

Asiaa voidaan tarkastella myös eurojen kautta.

Lämmityskulu 2020 3000€

Lämmityskulu 2021 1500€

(Laskennassa käytetty keskimääräistä öljyn hintaa 1€/litra ja sähkön hinta 0,13€/kwh siirtoineen. )


Projekti maksoi 12900€ ja asiakas sai 4000€ tuen ely-keskukselta. Lopullinen hinta näin 8900€. Takaisinmaksuaika alle 6 vuotta.


MUUTTUVAT OLOSUHTEET

Jokainen vuosi on hiukan erilainen lämpötilojen suhteen, kuten olemme saaneet kahden edellisen talven perusteella huomata. Lisäksi jonkun verran muuttuvia tekijöitä on käyttöveden kulutus ja mahdollisesti talon sisälämpötila. Olemme iloksemme huomanneet asiakkaidemme kiittelevän sitä, että talo on Mitsubishi Electricin langattoman kaukosäätimen ansiosta tasalämpöisempi. Saattaapi olla, että halvemman lämmityksen ansiosta talon sisälämpötilaa on myös raskittu nostaa asteella parilla.



Olisitko kiinnostunut saamaan tarjouksen? Anna meidän näyttää palveluasenteemme ja jätä yhteytietosi! Olemme yhteydessä 24h sisään. (arkisin)




*3000 l ja kattilan hyötysuhde 0,85

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

4 Comments


esa.alapoti
Mar 01, 2023

Olikohan vertailukuukaudet lähes 1:1? Entäs paukkupakkasten muu ostoenergia? Kokonaissähkökulutus+0 madollinen polttoöljy?

Like
Putkimaatti
Mar 02, 2023
Replying to

Kyllähän vuosien välillä jonkin verran eroa on suuntaan tai toiseen, eikä näitä ole huomioitu. Saattoi olla kumpaan suuntaan tahansa. Muuta ostoenergiaa ei käytetty. Öljykattila oli poistettu. Takkaa ei ole. Lisälämmittimiä ei käytetty.

Like

esa.alapoti
Feb 28, 2023

Mikä oli ko talon kokonaissähkön kulutus? Eli tarvittiinko lämmitykseen suorasähköä?

Like
Putkimaatti
Mar 01, 2023
Replying to

Kyseisissä kohteissa sähkövastuksen kulutus on jo lisätty lämpöpumpun käyttämään sähköön. Ja kyllä, varmasti kovimpien pakkasten aikaan sähkövastus on auttanut ulkoyksikköä.

Like
bottom of page