top of page

Miksi ilma-vesilämpöpumppu on tämän hetken suosituin valinta?

Päivitetty: 7. syysk. 2021

Jos olet harkinnut lämmitysjärjestelmän vaihtamista, olet varmasti törmännyt ilma-vesilämpöpumppuun. Se on tämän hetken suosituin valinta, mutta miksi? Tässä koottuna valmistajan tietoa aiheesta.


Lyhyesti sanottuna ilma-vesilämpöpumppu on suosittu siksi, että se on edullinen investoida ja lämmitys on se avulla halpaa.


Mikä ihmeen ilma-vesilämpöpumppu?


Katso yllä näkyvästä videosta lyhyt esittely ilma-vesilämpöpumpusta.


Ilmavesilämpöpumppu säästää oikeaa rahaa


Öljyllä ja sähköllä lämmittäminen on kallista ja ympäristöä rasittavaa. Varsinkin kylminä pakkaspäivinä. Mitsubishi Electric Ecodan Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää talosi lämmityskustannuksissa, jopa yli 50% samalla ympäristöä arvostaen. Ulkoyksikössä kylmäaineeseen siirtyy lämpöenergiaa hyvinkin alhaisissa ulkolämpötiloissa jopa -28°C asteessa. Sisäyksikössä tämä lämpöenergia siirretään talon lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Laitteisto tuo mukanaan erinomaista käyttövarmuutta ja mukavuutta. Mitsubishi Electric Ecodan lämmittää talosi kovillakin pakkasilla ja tuottaa 40 asteista käyttövettä yhtäjaksoisesti jopa 290 litraa. Langattoman ja mukautuvan huonesäätimen ansiosta huoneen lämpötila pysyy vakaana jopa puolen asteen tarkkuudella ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

MELCloud etäohjauksen ansiosta voit säätää järjestelmän myös lomalla ollessasi esimerkiksi pelkälle peruslämmölle. Näin säästät selvää rahaa sekä tietysti luontoa.


Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumput


Mitsubishi Electric on ilma-vesilämpöpumppu markkinoiden suunnannäyttäjä jo 10 vuoden ajan. Vuosien varrella olemme toimittaneet tuhansia erilaista ilma-vesilämpöpumppuratkaisua. Hankinnan kannattavuudesta johtuen ilma-vesilämpöpumppujen kysyntä Suomen markkinoilla on voimakkaassa kasvussa. Tästä hyvänä osoituksena Scanoffice Oy toimitti vuoden 2017 aikana noin 1 000 ilmavesilämpöpumppua Suomen markkinoille.


Ilma-vesilämpöpumppu (UVLP) (VILP)


Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Toisinaan ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on ilma-vesilämpöpumpun hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta ja usein näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.


Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate


Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpulla lämmittää jopa +60°C asti.

Ulkoyksikössä on puhallin joka kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, jonka lämpö muuttaa höyrystimen kylmäaineen kaasuksi. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Tämän kuuman kaasun avulla voidaan lämmittää talon lämmönjakojärjestelmän vesi ja lämmin käyttövesi.


Ilma-vesilämpöpumppujen suosio


Ilma-vesilämpöpumppujen suosio on kasvanut viime vuosina huimaa vauhtia. Mitsubishi Electric on jo vuosia panostanut laitteiden tuotekehitykseen, ja tämän seurauksena voimme tarjota monipuolisen valikoiman laitteita eri käyttötarkoituksiin. Mitsubishi Electric valmistaa ilma-vesilämpöpumput sen omilla tuotantolaitoksilla Skotlannissa ja Japanissa.


Haluaisitko tarjouksen? Ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä 24h sisällä. Klikkaa alta!Commentaires


bottom of page