top of page

Mitä ilmavesilämpöpumppu maksaa?

Päivitetty: 11. tammik. 2022


Ilmavesilämpöpumppu, mikä siinä maksaa? Katso Juhon käytännönläheinen video aiheesta! Videolla kerrotaan tavallisen omakotitalon projektin hinta avaimet käteen -periaatteella.


"Ilma vesilämpöpumppu hinta" on hyvin yleinen hakusana googlessa. Ilmavesilämpöpumpun hintaan vaikuttaa muutama eri tekijä, mm. nämä:

- talon koko

- edellinen lämmitysjärjestelmä

- remontin laajuus


Käsitelläänpä niitä asia kerrallaan.


TALON KOKO

Olemme asentaneet VILPpejä pieniin ja isoihin taloihin. Alkaen alle 100m2 ja päättyen 500m2 kartanoihin (tuhansien neliöiden teollisuuskohteet ja kerrostalot jätetään nyt tästä pois). Talon koko vaikuttaa suoraan siihen, minkä kokoinen pumppu siihen kannattaa laittaa. Mitä isompi talo, niin sitä isompi ja kalliimpi tehokkaampi pumppu. Loogista. Kyse on yksinkertaisuudessaan siitä, että isompi talo vaatii enemmän tehoa, että se pysyy lämpimänä.


EDELLINEN LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

Öljylämmityksen vaihto tai ehkä massavaraajan purku. Näiden purkutöiden vaativuudessa on eroja. Voi olla, että toisesta kannetaan pieni öljykattila ja muovinen öljysäiliö pihalle puolessa tunnissa ja toisessa puretaan metallista massavaraajaa pieniksi palasiksi kaksi päivää.


REMONTIN LAAJUUS

Joissakin kohteissa on hyväkuntoinen ja nykyaikainen lämmitysjärjestelmä olemassa ja ilma-vesilämpöpumppu halutaan asentaa sen rinnalle. Asennuksesta jää kalliita osia pois ja remontti on tuhansia euroja halvempi. Toisissa kohteissa uusitaan kaikki, lisätään muutama patteri sekä kaivetaan öljysäiliö maan alta pois. Näiden hinnassa on selvä ero.

Lisäksi sähköiden laajuudet aiheuttavat jonkinlaista vaihtelua kohteiden välille.


HINTA YLEENSÄ

Yleensä ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna avaimet käteen -periaatteella on noin:

ALLE 200M2 OMAKOTITALO

11 000 - 15000€

YLI 200M2 OMAKOTITALO

13 000 - 20 000€

Kotitalousvähennys tai mahdollinen muu tuki pienentää remontin hintaa 1000 - 4000€.


Nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle asennettuna useita tuhansia euroja halvempi.


Kiinnostunut? Pyydä tarjous!

コメント


bottom of page