top of page
ilma-vesilämpöpumput teollisuushalli.jpg

Kiinteistölämpöpumppu

Kiinteistöjen lämmityskustannukset ovat helposti suurin yksittäinen kuluerä, joka toistuu vuosi toisensa jälkeen. Lämmityskulujen leikkaaminen on aina viisasta ja maksaa itsensä takaisin. Leikkaamalla kuluja säästät samalla myös ympäristöä. 

mitsubishi%252520electric%252520logo_edi

MITSUBISHI ELECTRIC

-kiinteistölämpöpumppujen valtuutettu jälleenmyyjä.

lämpöpumppu pro.JPG
Ilma-vesilämpöpumppu

Mikä on kiinteistölämpöpumppu?

Kiinteistölämpöpumpulla tarkoitetaan lämpöpumppua, joka on suurempi, tehokkaampi ja tarkoitettu isompien kiinteistöjen lämmitykseen ja/tai jäähdytykseen. Kiinteistölämpöpumppu voi olla maalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu tai tehokas ilmalämpöpumppu. 

Mallisto

Toteutettuja kohteita

Kespet Oy säästää valtavan summan rahaa joka vuosi. 

Lämpöpumpun yleinen toimintaperiaate

Öljyllä tai suoralla sähköllä lämmitettäessä hyötysuhde on 1:1. Lämpöpumpulla se on 1:2-5. Lämpöpumppu siis moninkertaistaa lämmitysenergian. Tämä taas on sama asia, kuin kiinteistön lämmitysöljyn kulutus tippuisi 10 000 litrasta --> 3000 litraan tai sähkönkulutus 10 MWh -->3MWh ilman, että olosuhteet rakennuksen sisällä muuttuvat. 

Kovilla pakkasilla lämpöpumppu tarvitsee aina sähkön tai öljyn kaveriksi lämmitykseen. Tämän osuus on kuitenkin yleensä häviävän pieni ja on riippuvainen lämpöpumpun mitoituksesta. Ylivoimaisesti suurin osa lämmityskaudesta mennään + 10 - -15 asteen lämpötiloissa, joista lämpöpumppu selviää moitteetta. 

Ilma-vesilämpöpumppu kiinteistön lämmitykseen

Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmissä ilma-vesilämpöpumppu kasvattaa koko ajan suosiotaan. Sen etuja ovat edullinen hankintahinta, nopea asennus sekä mahdollisuus asentaa se nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle. 

Parhaat vesi-ilmalämpöpumput tuottavat lämpöä vielä -28 asteen pakkasessa. 

Käyttöveden lämmitys hoituu samalla laitteella, jos se on kokonaistaloudellisesti järkevää. Kerromme mielellämme näkemyksemme sinulle. 

ilmavesilämpöpumppu öljyn rinnalla.png

Kannattaako se?

Se on helppo laskea.

Lämmityskulut tippuvat usein noin puoleen.

Parhaat kohteet maksavat itsensä takaisin kolmessa vuodessa.

Jätä yhteystietosi tai soita meille!

Image by Micheile Henderson

Hinnat ja rahoitus

Oheisella videolla kerrotaan selkeästi, miten lämmityskulut saa puolitettua eikä projektiin tarvi sitoa ollenkaan omaa rahaa. 

bottom of page