Kiinteistölämpöpumput

Kiinteistöjen lämmityskustannukset saattavat olla suurin yksittäinen kuluerä niin kiinteistön omistajille kuin myös käyttäjille. Lämmityskulujen leikkaaminen on aina viisasta ja maksaa itsensä takaisin kohteesta ja ratkaisusta riippuen 3-15 vuodessa. 

MITSUBISHI ELECTRIC

-kiinteistölämpöpumppujen valtuutettu jälleenmyyjä.

Kiinteistölämpöpumpulla kulut kuriin

Säästö

Kiinteistölämpöpumpuilla saavutetaan useimmissa kiinteistöissä merkittävää rahallista säästöä pienentyneen energiankulutuksen johdosta. Kiinteistön energiansäästö maksaa kiinteistölämpöpumppuinvestoinnin takaisin usein jo muutamassa vuodessa. Investoinnin suuruus riippuu ratkaisusta. Jo muutamalla kymmenellä tuhannella eurolla saadaan varsin tehokas ilma-vesilämpöpumppuratkaisu esimerkiksi nykyisen öljylämmityksen rinnalle ja tällaisen hybridilämmitysjärjestelmä investoinnin takaisinmaksuaika on usein vain neljä – viisi vuotta. Rakennus voidaan tarvittaessa kytkeä kokonaan irti esimerkiksi kaukolämpöverkosta ja koko kiinteistön lämmitys voidaan hoitaa itsenäisesti maalämpöpumpulla.

Jätä mahdollisimman pieni hiilijalanjälki

Ympäristö

Samalla kun rakennuksen tarvitsema lämmön tarve tuotetaan huomattavasti pienemmällä energialla, pienenevät myös lämmityksestä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt samassa suhteessa. Lämpöpumppujärjestelmä toimii sähköllä, jonka lämpöpumppulaitteisto moninkertaistaa lämmitystehoksi. Ostettavan sähkön tuotantotavan kiinteistön omistaja voi päättää itse.

Laadukas laite takaa pitkän elinkaaren

Elinkaari

Laitteiston käyttöikä on tietenkin riippuvainen laitteiston käyttöasteesta ja siitä, minkälainen lämpöpumppuratkaisu kiinteistöön on asennettua. Nyrkkisääntönä voidaan kiinteistölämpöpumpuilla pitää noin 15 vuotta ilma-ilmalämpöpumpuilla ja ilma-vesilämpöpumpuilla sekä maalämpöpumpuilla jopa 25 vuotta. Ajan mittaan laitteita huolletaan ja niihin myös vaihdetaan varaosia osia kuten kaikkiin muihinkin jatkuvassa käytössä oleviin teknisiin laitteisiin.

© 2020 Putkimaatti Oy

  • facebook
  • Instagram