top of page

Talossa kylmä? Tarkista ensin nämä!

Päivitetty: 1. helmik.

Tarkistuslista vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän ongelmien selvittämiseksi:


  1. Patteri- ja lattialämmitystermostaatit: Varmista, että termostaatit ovat riittävän auki. Suljetut termostaatit voivat estää lämmön virtaamisen.

  2. Venttiilien kunto: Tarkista, ovatko patteri- tai lattialämmitysventtiilit jumissa. Varmista, että ne liikkuvat vapaasti ja säätelevät lämmön virtausta oikein.

  3. Paine verkostossa: Tarkista lämmitysverkoston paine. Liian alhainen tai korkea paine voi vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn. Varmista, että paine on asetusten mukainen.

  4. Ilma verkostossa: Tarkista, onko lämmitysverkostossa ilmaa. Ilma verkostossa aiheuttaa tehottomuutta ja haittaa lämmön siirtymistä.

  5. Vikakoodit: Tutki lämmityslaitteen näyttöä tai ohjauspaneelia mahdollisten vikakoodien varalta. Vikakoodit voivat antaa vihjeitä mahdollisista ongelmista.

  6. Mutasihdit: Tarkista, ovatko mutasihdit tukossa, jos laitteistossa sellaiset on. Tukkeutuneet mutasihdit voivat estää veden virtaamisen ja heikentää lämmitysjärjestelmän suorituskykyä.

  7. Lämpötila-asetukset: Varmista, että lämpötila-asetukset ovat oikein ja lämmönlähteestä lähtee tarpeeksi kuumaa vettä verkostoon.

  8. Sulakkeet: Tarkista, että lämmitysjärjestelmän sulakkeet ovat ehjät. Myös laitteiston sisällä voi vikavirtasuojia yms, tarkista nekin

  9. Kiertovesipumppu: Tarkista, että kiertovesipumppu toimii. Ilman sitä lämmönlähteestä lähtevä kuuma vesi ei pääse pattereihin tai lattialämmityskiertoon.


Lämpöpumppulaitteistoissa on monesti kannattavaa käyttää laittesto virrattomana muutaman minuutin ajan vian korjauksen jälkeen.


bottom of page