top of page

Ilma-vesilämpöpumppu öljyn rinnalle

Päivitetty: 31. maalisk. 2021

Kyllä! Erittäin järkevä ratkaisu, varsinkin mikäli sinulla on vähänkään isompi rakennus, joka lämpiää öljyllä.


Kaikkihan me tiedämme lämpöpumppujen nerokkuuden perustuvan siihen, että kun syötät laitteistoon 1kwh energiaa, niin saat sieltä ulos 2 - 5kwh edestä lämpöenergiaa. Tämä sama periaate on ilma-, vesi-ilma ja maalämpöpumpuissa. Öljykattilan ja suoran sähkölämmityksen tilanne on taas päinvastainen. Syöttämällä 1kwh sisään, saat ulos 0,85 - 0,95kwh edestä lämpöenergiaa.


”Entäs sitten kun on kuukauden ajan 35 astetta pakkasta?”


No ei ole. Tai en usko ainakaan. Enkä anna rahoja takaisin, jos sattuisikin tulemaan. Sinänsä kuitenkin aivan aiheellinen kysymys. Viittaa siihen, että lämpöpumppujen teho ei riitä, kun pakkasta on enemmän. Tämä on totta, kun puhutaan ilmalämpöpumpusta tai vesi-ilmalämpöpumpusta. Maalämmössä riittää hiukan paremmin. Tosin kannattaa tarkistaa, ettei viimeisin tietosi ole esim. 10 vuoden takaa. Sen jälkeen laitteet ovat kehittyneet paljon. Esim. Mitsubishi Electricin 23kW vesi-ilmalämpöpumppu antaa 23kW verran tehoa ulos vielä -15’C asteessa. Vasta sen jälkeen teho ja hyötysuhde alkavat pienentyä. Lämpöä kuitenkin tulee vielä -28’C lämpötilassakin.


Tästä päästäänkin sopivaa aasinsiltaa pitkin otsikon aiheeseen. Me jätämme monesti öljykattilan paikalleen ja kytkemme sopivan kokoisen vesi-ilmalämpöpumpun öljyn RINNALLE. Tällöin pumppu hoitaa vuosittaisesta lämmityksestä 75-95% ja vain kovimmilla pakkasilla öljy käy kaverina. Jos haluat luopua öljylämmityksestä kokonaan, niin öljykattilan tilalle voidaan laittaa sähkökattila.


Tällä tavalla rakennuksen lämmityskustannukset saadaan yleensä tippumaan alle puoleen entisestä.


Esim. Lämmityskustannukset öljyllä 15 000€/vuosi. Laittamalla vesi-ilpin rinnalle kustannukset 7000€/vuosi. Joka vuosi 8000€ käytettävissä johonkin järkevämpään. Voit myös maksaa tällä säästöllä uuden laitteiston.


Tutustu referensseihimme täältä!


Mikäli haluat mitoituksen ja tarjouksen omaan kiinteistöösi, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen!


Juho Takkinen

Putkimaatti Oy

0414324374

juho@putkimaatti.fi


Comentarios


bottom of page