top of page
Ilma-vesilämpöpumppu-Sunset in the Woods_edited.jpg

Ilma-vesilämpöpumppu

ILMA-VESILÄMPÖPUMPPU ON YKSI PARHAITA HANKINTOJA, MITÄ VOIT KOTIISI TEHDÄ!

 

- Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää rakennuksesi lämmityskustannuksissa jopa yli 60%

- maksaa itsensä takaisin nopeasti

- halvempi kuin maalämpö

- nopea projekti, yleensä alle 2 päivää

Suomalaista_palvelua_su_eng_blue_rgb.png

Ehkäpä mietit, miten paljon säästät nykyisillä sähkönhinnoilla? Testaa oheisella laskurilla! 

Laskurin lukemat ovat suuntaa antavia. Kokonaisuuteen vaikuttaa moni asia, mm. valittavan VILP-laitteiston teho ja talon lämmönjakojärjestelmä. 

Yleisesti voidaan todeta, että sähkölämmittäjien toteutuneet säästöt ovat olleet 50-60% välissä lämmityksen sähkönkulutuksen osalta.

 

Käyttösähkön (tv, pesukoneet, valot, jääkaappi, pakastin yms.) määrää lämmitysjärjestelmän vaihto ei vähennä. 

mitsubishi%252520electric%252520logo_edi

MITSUBISHI ELECTRIC

-ilma-vesilämpöpumppujen valtuutettu jälleenmyyjä.

Ilma-vesilämpöpumppu

Mitä meistä sanotaan

IMG_4308.jpg

Matti Iivanainen, Nummela

Erinomainen asiakaspalvelu, lämmitysjärjestelmämme päivitys sähkölämmityksestä ilmavesilämppöpumppuun suunniteltiin todella hyvin. Asennus sujui mallikkaasti, käyttöönottokoulutus selkeä. Yhtiöstä otettiin vielä yhteyttä myöhemmin tiedustellen, kuinka kaikki sujui. Suosittelen ehdottomasti Putkimaatti Oy:tä, kun on tarve modernisoida talon lämmitysjärjestelmä.

IMG_3310.HEIC

Mikko Björkman, Kirkkonummi

Sait tarjouksia viideltä eri toimijalta. Miksi päätit valita Putkimaatti Oy:n urakoimaan?

Osasyy oli järkevä hinta. Toinen joustava aikataulu. Lisäksi minulle jäi hyvä kuva firmasta ja myyjästä. Asennus sujui paremmin kuin hyvin ja olisin valmis suosittelemaan teitä ystävilleni. 

ilmavesilämpöpumppu öljyn rinnalla.png

David Brus, Vantaa

Great service, day, night, any time! Really appreciated.

Haluatko energialaskusta yli puolet pois?

Säästö

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa edullisella hyötysuhteella ulkoilmasta talosi lämmitysvesikiertoon tehokkaasti myös pakkaskeleillä ja lämmittää samalla myös käyttöveden.

Katso täältä toteutuneet säästöt muutamassa erilaisessa omakotitalossa! 

Laite on erittäin ympäristöystävällinen valinta lämmitysmuodoksi, koska pienemmän kulutuksen ansiosta se pienentää hiilijalanjälkeäsi. Ilma-vesilämpöpumpun asennus ei myöskään edellytä tontin mylläämistä porauskalustolla, kuten esimerkiksi maalämpöpumppua asennettaessa. Pihapiirisi säilyy ennallaan asennuksen jälkeenkin.

Ulkoilma sisältää valtavasti lämpöenergiaa – energiaa jonka ulkoyksiköt osaavat ottaa talteen parhaalla mahdollisella tavalla. Nykyaikainen, pitkälle kehittynyt invertteritekniikka optimoi ilmasta saatavan lämpöenergian määrän käyttämällä samanaikaisesti minimaalisen määrän energiaa lämmön talteenottoprosessissa.

Ilmavesilämpöpumppuja on useita erilaisia malleja ja kokoluokkia, mikä tarkoittaa, että voit aina valita rakennukseesi parhaiten sopivan laitekokonaisuuden.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Toimintaperiaate

Ulkoilmassa on lämpöä aina absoluuttiseen nollapisteeseen (-273,15'C) asti. 

 

Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Kompressorin avulla menovesi voidaan hyvillä ilma-vesilämpöpumpulla lämmittää jopa +60°C asti.

Ulkoyksikössä on puhallin joka kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, jonka lämpö muuttaa höyrystimen kylmäaineen kaasuksi. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikössä oleva kompressori puristaa kaasuksi muuttuneen kylmäaineen korkeampaan paineeseen, joka kuumentaa kaasua entisestään. Tämän kuuman kaasun avulla voidaan lämmittää talon lämmönjakojärjestelmän vesi ja lämmin käyttövesi.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna 

Omakotitalo, saneeraus- tai uudiskohde

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna omakotitaloon on noin 9 000- 20 000€. Hintaan vaikuttaa mm. talon koko, uusitaanko koko järjestelmä vai asennetaanko vesi-ilp nykyisen lämmönlähteen rinnalle. Lue lisää täältä! 

 

Saneerauskohteessa asennuksen osuudesta saa kotitalousvähennyksen (tai muuta tukea), jonka vaikutus hintaan on useita tuhansia euroja. 

Isommat kohteet

Alkaen 10 000€. Hinta muodostuu rakennuksen koon ja projektin laajuuden perusteella. 

Tällä hetkellä valtio tukee lämmitysmuodon vaihtamista ekologisempaan. Lue lisää alta. 

Saatavilla olevat tuet

Tuet

Valtio tukee rahallisesti toimia, joilla pienennetään päästöjä. Tällä hetkellä tukia on saatavilla mm. Aralta ja Ely-keskukselta. 

Öljylämmityksestä luopuvat voivat saada 4000€ avustuksen Ely-keskukselta. Lue lisää täältä: https://www.ely-keskus.fi/oljylammityksen-vaihtajalle

Sähkölämmityksestä tai muusta energiamuodosta tehokkaampaan siirtyvät voivat saada 4000€ tai 6000€ Aralta. 

https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Energiaavustus

Yritykset saavat tukea lämpöpumppuhankkeisiin Business Finlandilta. 

Autamme sinua tekemään hakemuksen oikeaan paikkaan ja oikealla tavalla. 

Ilma-vesilämpöpumppu (VILP)(UVLP)

ULVP, VILP

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin. Sitä käytetään yhä suuremmassa määrin myös teollisuusrakennusten, rivitalojen ja jopa kerrostalojen lämmittämiseen. Ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu. Ilma-vesilämpöpumpun etuna maalämpöpumppuun verrattuna on hankintahinta sekä helppo asennettavuus. Usein esimerkiksi maaperä tai maalämpökaivoille tarvittava tila hankaloittaa maalämpöpumpun asennusta ja usein näihin kohteisiin ilma-vesilämpöpumppu on optimaalinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan korvata aiempi lämmitysjärjestelmä tai se voidaan asentaa aiemman lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Oletko kyllästynyt odottamaan yhteydenottoa? Anna meidän näyttää palveluasenteemme!
Jätä yhteystietosi
bottom of page